SEVAD, Equip de Valoració a la Dependència

L’objectiu dels SEVAD, Equip de Valoració a la Dependència és dur a terme les valoracions funcionals que siguin requerides al domicili a través de professionals acreditats i emetre la proposta d’informe de grau i nivell de dependència.

Procediment

  • Estudien la informació de les sol·licituds per preparar la valoració funcional.
  • Analitzen l’informe de salut. Si és insuficient, consulten la xarxa assistencial o demanen a la persona un informe complementari.
  • Contacten amb la persona sol·licitant per acordar una visita al domicili habitual o al centre en què resideix (en el cas que estigui ingressada).

 

Visita de valoració

Els equips de valoració de la dependència:

  • Realitzen la valoració funcional de la situació de dependència, aplicant el barem de valoració de dependència i l’instrument específic de zero a tres anys.
  • En cas d’incidències, reprogramen o proposen, a la Subdirecció General d’Atenció a les Persones i Promoció de l’Autonomia Personal, la desestimació de la sol·licitud.

La Comissió de Valoració, integrada per l’equip consultor dels SEVAD i com a mínim una persona representant dels Serveis Territorials del Departament de Benestar Social i Família, es reuneix periòdicament, revisa les valoracions i emet un informe amb la proposta del grau i de dependència.

Resolució

A partir de l’informe del procés de valoració, el Servei d’Atenció a les Persones dels Serveis Territorials del Departament de Benestar Social i Família (i a la ciutat de Barcelona, el Consorci de Serveis Socials per delegació de la cap d’Atenció a les Persones del Barcelonès) emet la resolució en un termini màxim de tres mesos. El dictamen determina el grau de dependència i els serveis o les prestacions econòmiques que corresponen a la persona sol·licitant.

Quan s’ha emès la resolució, els serveis socials de l’Ajuntament de la persona sol·licitant o els del centre on es troba ingressada es posen en contacte amb ella per realitzar el Programa individual d’atenció (PIA).

 

Centres gestionats

  • SEVAD, Equip de Valoració a la Dependència del Baix Camp, la Conca de Barberà i el Priorat
Compartir

Utilitzem galetes pròpies i de tercers. L’anàlisi de les dades que recopilem ens permet millorar el web, personalitzar el contingut, advertir riscos de seguretat, analitzar el tràfic de visitants i realitzar estadístiques del lloc. Si continues navegant, considerem que n’acceptes l’ús. Consulta la política de galetes per a més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies