Presentació de l’Equip PROA de l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre

El passat 15 de gener es va presentar l’equip PROA (programes d’optimització de la terapèutica antiinfecciosa) de l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre

Les resistències dels microorganismes als antibiòtics són un problema de salut. Tothom pot patir una infecció bacteriana i desenvolupar resistència als antiinfecciosos (AI), la qual cosa està íntimament relacionada amb el consum excessiu i inapropiat d’AI.

En el 1928, Fleming descobreix la penicil·lina i, en l’actualitat, la Indústria farmacèutica no investiga prou en matèria d’AI per no ser rendible.
Espanya és el major consumidor d’AI del món i productor de resistències. La prevalença del consum d’AI augmenta any rere any, tenint el consum majoritari en la primera infància.
El consum majoritari es troba en l’àmbit ambulatori (90%) i en menor proporció en l’àmbit hospitalari (10%). En l’àmbit hospitalari existeix major complexitat, hi ha més gèrmens multiresistents, més morbiditat i més mortalitat. Els gèrmens multiresistents causen 35.000 morts a l’any a Espanya.
Tant en l’Atenció Primària com en l’Atenció Especialitzada s’estan constituint equips de professionals multidisciplinaris, els Equips PROA (Antimicrobial Stewardship Programs) per disminuir el consum inadequat d’AI, disminuir les resistències bacterianes i fer-ho amb els AI més eficients.
El 8% de la població consumeix AI sense recepta. Dos de cada tres espanyols pensa que els AI són efectius en els refredats comuns. Als hospitals, un 60% dels pacients reben almenys una dosi d’AI durant l’ingrés.

Els objectius dels Equips PROA són:

  • Disminuir el consum global d’antiinfecciosos a l’hospital
  • Disminuir l’aparició i la disseminació de resistències
  • Minimitzar els efectes adversos associats a la utilització d’antibiòtics
  • Millorar el pronòstic dels pacients amb infeccions
  • Garantir la utilització de tractaments/cost eficaços
A l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre, formen part de l’equip PROA: el Dr. Pàez (Farmàcia), el Dr. Triviño (Medicina Interna), el Dr. J.C. de la Fuente (Laboratori), la Dra. Recha (Farmàcia) i la Dra. Sahún (Unitat Sociosanitària).
Compartir

Utilitzem galetes pròpies i de tercers. L’anàlisi de les dades que recopilem ens permet millorar el web, personalitzar el contingut, advertir riscos de seguretat, analitzar el tràfic de visitants i realitzar estadístiques del lloc. Si continues navegant, considerem que n’acceptes l’ús. Consulta la política de galetes per a més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies