L’Obra Social ”la Caixa” i el CRAE Codina de Reus impulsen el projecte: Tertúlia Literària Dialògica

D’esquerra a dreta: Montserrat Martorell, Xavier Solanes, Òscar Ros i Tatiana Caro

L’Obra Social “la Caixa” i el Centre Residencial d’Acció Educativa (CRAE) Codina de Reus han signat un conveni del col·laboració per la realització del projecte “Tertúlia Literària Dialògica” adreçada als infants i adolescents del centre educatiu. L’acte de signatura del conveni ha anat a càrrec de Tatiana Caro Le-gal, directora d’Institucions de CaixaBank a Reus i d’Òscar Ros, apoderat de la Fundació per a l’Atenció Social.

Per a la realització d’aquest projecte, l’Obra Social “la Caixa” aportarà la quantitat de 1.200€ mentre que el CRAE programarà les tertúlies literàries dialògiques com a activitats extraescolars per als infants i adolescents del centre (cal tenir en compte que els infants i adolescents tutelats que participen d’activitats extraescolars mostren un benestar significativament més alt que els que no en fan).

Reflexionar, compartir, dialogar

La Tertúlia Literària Dialògica és una activitat cultural i educativa on un grup de persones es reuneixen al voltant d’un llibre de la literatura clàssica universal per reflexionar, compartir i dialogar sobre el mateix. Aquesta activitat ha estat considerada com una de les actuacions educatives d’èxit pel projecte integrat INCLUD-ED, del VI Programa Marc de la Comissió Europea.

Les Tertúlies Literàries Dialògiques es basen en dos principis: llegir un llibre de la literatura clàssica universal i compartir interpretacions i reflexions amb la metodologia de l’aprenentatge dialògic.

El projecte compta amb 3 objectius principals:

– Millorar les competències acadèmiques. Els participants a la tertúlia podran millorar la seva comprensió lectora, la fluïdesa de la lectura i adquirir nou vocabulari.

– Fomentar el gust per la lectura. Els participants veuran que són capaços de llegir el llibre, preparar una intervenció i presentar-la davant la resta de companys/es.

– Fomentar el respecte, l’escolta activa, l’empatia i l’expressió dels sentiments. Durant les tertúlies es crearà un espai de diàleg igualitari de confiança i respecte entre tots els participants.

Per tal de poder valorar l’impacte de les tertúlies es farà una avaluació quantitativa i qualitativa. Així doncs, des del punt de vista quantitatiu es duran a terme un qüestionari pretest i un qüestionari posttest per observar la diferència que hi ha hagut del principi al final de l’aplicació del projecte.

Per la seva banda, l’avaluació qualitativa constarà de dues parts: una anàlisi continuada per analitzar si el funcionament de les tertúlies és l’adequat per seguir traient-ne el màxim profit i una avaluació final amb una entrevista a cada participant.

Actualment, el CRAE Codina de Reus acull 20 infants d’entre 3 i 18 anys i gràcies a aquest conveni es podran crear tres grups per tal que tots els infants i adolescents del centre puguin participar i beneficiar-se dels resultats de les Tertúlies Literàries Dialògiques.

 

Descarregar la nota de premsa aquí.

Compartir

Utilitzem galetes pròpies i de tercers. L’anàlisi de les dades que recopilem ens permet millorar el web, personalitzar el contingut, advertir riscos de seguretat, analitzar el tràfic de visitants i realitzar estadístiques del lloc. Si continues navegant, considerem que n’acceptes l’ús. Consulta la política de galetes per a més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies