L’Hospital Universitari Sant Joan de Reus ha segregat més de 60 tones de residus plàstics des del 2013

Avui, Dia Mundial del Medi Ambient, el centre edita un cartell informatiu per sensibilitzar la societat de la necessitat de dur a terme un desenvolupament sostenible.

L’Hospital Sant Joan s’afegeix a la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient, que té lloc cada 5 de juny, editant un cartell informatiu per sensibilitzar la societat de la importància de reciclar per lluitar contra el canvi climàtic i recorda que el centre hospitalari ha segregat, des del 2013, més de 60 tones de residus plàstics que posteriorment han pogut ser reciclats. A banda del residu plàstic a l’Hospital també es recullen i tracten residus com paper, vidre, fusta, ferralla, piles, fluorescents, material informàtic a més de residus químics i sanitaris.

Enguany, el món s’uneix per combatre la contaminació per plàstics d’un sol ús sota el lema “Un planeta #SenseContaminació per plàstics”. Aquesta campanya insta els governs, la indústria, les comunitats i les persones a unir-se per reduir urgentment la producció i l’ús excessiu de plàstics d’un sol ús que contaminen els nostres oceans, danyen la vida marina i amenacen la salut humana.

Dades de la contaminació per plàstics

  • Cada any, el món fa servir 500 mil milions de bosses de plàstic.
  • Cada any, almenys 8 milions de tones de plàstic acaben en els oceans, l’equivalent a la descàrrega d’un camió d’escombraries cada minut.
  • En l’última dècada, produïm més plàstic que en tot el segle passat.
  • El 50% del plàstic que fem servir és d’un sol ús.
  • Comprem 1 milió d’ampolles de plàstic per minut.
  • El plàstic constitueix el 10% de tots els residus que generem.

El Dia Mundial del Medi Ambient té lloc el 5 de juny de cada any i és el principal vehicle de les Nacions Unides per fomentar la sensibilització i l’acció en l’àmbit mundial per a la protecció del nostre medi ambient.

Compartir

Utilitzem galetes pròpies i de tercers. L’anàlisi de les dades que recopilem ens permet millorar el web, personalitzar el contingut, advertir riscos de seguretat, analitzar el tràfic de visitants i realitzar estadístiques del lloc. Si continues navegant, considerem que n’acceptes l’ús. Consulta la política de galetes per a més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies