L’Hospital Sant Joan de Reus lidera la cirurgia de l’obesitat amb 200 operacions a l’any

Font: diaridetarragona.comÉs un dels cinc hospitals catalans que forma en tècniques laparoscòpiques després de gairebé 30 anys d’experiència

Una dotzena de metges interns residents (MIR) de cirurgia, procedents de diferents hospitals catalans, ha participat aquesta setmana passada a l’Hospital Sant Joan en un curs de cirurgia laparoscòpica.

No és cap casualitat que el centre hospitalari reusenc sigui un dels cinc elegits a Catalunya per la Asociación Española de Cirujanos per oferir aquest curs obligatori de tècniques laparoscòpica entre els futurs cirurgians.

El Sant Joan va ser un dels hospitals pioners a l’Estat en utilitzar aquest mètode quirúrgic, molt menys invasiu que la cirurgia tradicional, i que va representar un abans i un després en el món de la cirurgia.

El director del servei de Cirurgia de l’Hospital Sant Joan de Reus, Daniel del Castillo, recorda que «vam ser els primers a la província que utilitzem la laparoscòpia, el 1989. Va ser una colecistectomia (pedres a la vesícula).

També vam ser pioners en la cirurgia bariàtrica de l’obesitat, fins al dia d’avui, que és la nostra especialitat i som l’hospital d’Espanya que més intervencions fem d’aquest tipus, unes 200 a l’any ». El domini d’aquesta tècnica és tal que el 98% de les operacions que són possibles es fan mitjançant laparoscòpia, des cirurgia del còlon i el recte, fins hèrnies a la paret abdominal o una apendicitis.

 

El contingut complet d’aquesta informació es pot consultar a l’enllaç següent: https://www.diaridetarragona.com/reus/El-Sant-Joan-de-Reus-lidera-la-cirugia-de-la-obesidad-con-200-operaciones-al-ano-20180204-0032.html

Compartir

Utilitzem galetes pròpies i de tercers. L’anàlisi de les dades que recopilem ens permet millorar el web, personalitzar el contingut, advertir riscos de seguretat, analitzar el tràfic de visitants i realitzar estadístiques del lloc. Si continues navegant, considerem que n’acceptes l’ús. Consulta la política de galetes per a més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies