L’Hospital Sant Joan estrena nova senyalització per afavorir un entorn saludable sense fum

L’Hospital Universitari Sant Joan de Reus ha estrenat avui la nova senyalització com a Hospital Sense Fum, que indica més clarament que d’acord amb la llei està prohibit fumar no només dins del centre hospitalari, inclosos els patis interiors, sinó també a les zones d’accés.

Concretament s’ha reforçat la cartelleria tant interior com exterior, s’han retolat totes les portes d’accés al centre i s’hi han instal·lat nous cendrers. Aquesta iniciativa vol ser un element més per sensibilitzar la població dels perjudicis que el tabac té per a la salut. A l’acte de presentació als mitjans de comunicació hi han participat Noemí Llauradó, presidenta del Consell d’Administració de l’Hospital; Òscar Ros, director i Lourdes Rofes, metgessa del Servei d’Addiccions i Salut Mental del centre.

Demà, Dia Mundial Sense Tabac, al vestíbul de l’Hospital s’ubicarà una taula informativa on s’oferiran consells per deixar de fumar, es realitzaran carboximetries per mesurar el nivell de monòxid de carboni i es faran enquestes per conèixer els hàbits tabàquics de la població. Aquesta activitat també es durà a terme, com cada any, a la resta de centres del Grup SAGESSA.

Principal causa de mort a tot el món

El Dia Mundial Sense Tabac està impulsat per l’Organització Mundial de la Salut i amb el lema d’enguany “Tabac i cardiopaties” es vol sensibilitzar sobre el vincle entre el tabac i les cardiopaties i altres malalties cardiovasculars, inclouen-hi l’accident vascular cerebral, que combinades són les principals causes de mort al món. El consum de tabac i l’exposició al fum de tabac aliè contribueixen a prop del 12% de les defuncions per cardiopaties. El consum de tabac és la segona causa de malalties cardiovasculars, després de la hipertensió arterial. L’epidèmia mundial de tabac causa cada any més de 7 milions de defuncions, 900.000 de les quals corresponen a persones no fumadores que respiren fum de tabac aliè.

Compartir

Utilitzem galetes pròpies i de tercers. L’anàlisi de les dades que recopilem ens permet millorar el web, personalitzar el contingut, advertir riscos de seguretat, analitzar el tràfic de visitants i realitzar estadístiques del lloc. Si continues navegant, considerem que n’acceptes l’ús. Consulta la política de galetes per a més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies