L’Hospital Sant Joan de Reus implanta una tècnica endoscòpica que evita extirpacions quirúrgiques de segments del còlon

El Servei de l’Aparell Digestiu de l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus ha implantat una tècnica endoscòpica anomenada Resecció Endoscòpica Transmural Full Thickness, que permet extirpar pòlips i tumors malignes superficials, de fins a 3 centímetres, no abordables per les tècniques endoscòpiques convencionals. Amb l’aplicació d’aquesta tècnica s’evita una intervenció quirúrgica que comportaria l’extirpació de parts del còlon així com les complicacions immediates de la cirurgia. A més, es redueix tant el temps d’ingrés com de recuperació del pacient i no s’afecta al funcionament posterior del còlon.

Concretament, dimarts passat es va fer la primera Resecció Endoscòpica Tumoral a un pacient que presentava un pòlip a la part dreta del còlon de 2,5 cm de diàmetre i difícil accés. La tècnica endoscòpica practicada, que va durar dues hores, va ser plenament satisfactòria i el pacient va retornar al domicili a les 24 hores podent, des del primer moment, fer vida pràcticament normal.

La Resecció Endoscòpica Transmural Full Thickness és una tècnica nova, que ha estat aplicada per primera vegada a la nostra demarcació i des del Servei de l’Aparell Digestiu s’estima que es podrà realitzar a entre 8 i 10 pacients per any.

Servei de l’Aparell Digestiu

El Servei de l’Aparell Digestiu de l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus és de referència per a les comarques del Baix Camp i el Priorat per a la patologia d’esòfag, estómac, còlon i àrea hepatobiliopancreàtica i  centra la seva actuació en l’atenció als pacients hospitalitzats així com en l’atenció ambulatòria d’exploracions complementàries, tant diagnòstiques com terapèutiques. També realitza atenció continuada en el camp de l’endoscòpia digestiva urgent.

Compartir

Utilitzem galetes pròpies i de tercers. L’anàlisi de les dades que recopilem ens permet millorar el web, personalitzar el contingut, advertir riscos de seguretat, analitzar el tràfic de visitants i realitzar estadístiques del lloc. Si continues navegant, considerem que n’acceptes l’ús. Consulta la política de galetes per a més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies