L’Hospital Sant Joan realitza tres intervencions de columna amb la tècnica lateral lumbar XLIF

Un equip mèdic de l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus encapçalat pel Dr. Joan Salvador Escala, especialista en cirurgia ortopèdica i traumatologia, ha dut a terme tres intervencions de columna amb la tècnica XLIF (Lateral Lumbar Interbody Fusion), molt innovadora i que es caracteritza per ser molt menys invasiva que els abordatges convencionals per via anterior o posterior.

Les intervencions es realitzen amb el pacient en posició lateral i d’aquesta manera la musculatura lumbar es manté intacta i la seva recuperació és molt més ràpida i amb millors resultats a curt i llarg termini. En el cas de les tres cirurgies efectuades a l’Hospital Sant Joan, els pacients es van poder llevar a les 24 hores, van retornar al domicili a les 48 hores i el seu procés de recuperació va ser més ràpid i satisfactori que si s’hagués sotmès a un procés quirúrgic per via posterior o anterior. Aquesta tècnica està indicada en la major part dels procediments que requereixen estabilització definitiva de la columna, i especialment en la discopatia degenerativa, l’escoliosi de l’adult, l’espondilolistesi, les síndromes postdiscectomia, la síndrome transicional, l’hèrnia discal dorsal o les pseudoartrosis.

 

Unitat de columna

Des del mes de maig del 2017 el Servei de Traumatologia de l’Hospital Sant Joan, que dirigeix el Dr. Alfredo Rodríguez integra una Unitat de Columna formada pel Dr. Joan Salvador Escala i la Dra. Carolina López. Aquesta unitat ofereix un ampli espectre d’intervencions quirúrgiques en la patologia de columna (cervical, dorsal i lumbar) i interacciona amb d’altres especialistes i serveis del centre.

Compartir

Utilitzem galetes pròpies i de tercers. L’anàlisi de les dades que recopilem ens permet millorar el web, personalitzar el contingut, advertir riscos de seguretat, analitzar el tràfic de visitants i realitzar estadístiques del lloc. Si continues navegant, considerem que n’acceptes l’ús. Consulta la política de galetes per a més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies