L’Hospital de Dia de Malalties Neurodegeneratives de Sant Carles de la Ràpita celebra el Dia Mundial de l’Alzheimer

Amb motiu del Dia Mundial de l’Alzheimer, el passat 21 de setembre l’Hospital de Dia de Malalties Neurodegeneratives de Sant Carles de la Ràpita va realitzar una sessió especial.

Es va explicar als pacients què són l’Alzheimer i les demències en general i es va parlar de com funciona el cervell humà. També van poder respondre preguntes i curiositats sobre el tema, com “què fan els medicaments al cervell?”, “on està la memòria?”, “perquè veiem i sentim també amb el cervell?”, entre moltes altres.

A la segona part de la sessió es van repartir parts d’un mandala sobre el cervell perquè cada usuari pogués pintar una part. En aquest mandala es representaven unes quantes de les funcions principals del cervell, com els colors, el llenguatge, la imaginació, les matemàtiques, el raonament, etc… per tal de poder veure de manera més gràfica quina part del cervell s’encarrega de cada cosa.

Mentre pintaven el mandala s’estava fent també estimulació cognitiva, ja que amb la combinació de colors i les normes que se’ls van posar per pintar-lo treballaven la memòria i les funcions executives, així com la visopercepció.

Un cop pintat van haver de muntar-lo entre tots, per poder unir les peces i finalment penjar-lo a la paret de l’Hospital.

Pensem que activitats com aquestes són molt enriquidores, ja que de vegades molts pacients desconeixen causes i/o conseqüències de les malalties que estan patint, així com falta d’informació de perquè treballar certs aspectes cognitius els pot fer millorar o retardar l’envelliment o l’evolució dels processos neurodegeneratius.

Compartir

Utilitzem galetes pròpies i de tercers. L’anàlisi de les dades que recopilem ens permet millorar el web, personalitzar el contingut, advertir riscos de seguretat, analitzar el tràfic de visitants i realitzar estadístiques del lloc. Si continues navegant, considerem que n’acceptes l’ús. Consulta la política de galetes per a més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies