L’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre estrena nova sala de radiologia

Nova Sala de Radioogia de l’Hospital de Móra d’Ebre

L’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre ha estrenat avui la nova sala de radiologia simple, d’última generació i amb imatge digital, que substitueix una de les sales del centre que havia quedat fora de servei. Aquest nou equipament, amb un cost de 140.000€ forma part del pla d’inversions aprovat pel Consell d’Administració de GECOHSA.

El nou equipament disposa d’un sistema d’última generació format per un tub de raig X de tipus “suspensió de sostre”, que permet una adaptació més fàcil i ràpida a posicionaments de tots tipus, tant en pacients ambulatoris com enllitats. A més, incorpora detectors digitals tipus flat panel, tant a la taula radiogràfica horitzontal com a l’element vertical bucky mural. Aquests detectors digitals directes poden enviar les imatges de forma pràcticament immediata i, fins i tot sense fil, a la consola tècnica de validació i postprocès.

El nou sistema permet un increment de la qualitat de la imatge amb una disminució de la radiació, així com un registre detallat de les dosis rebudes per a cada persona en cada radiografia practicada. Així mateix, l’estalvi de manipulació de xassís també fa disminuir el temps d’adquisició de les imatges radiogràfiques i les incomoditats dels pacients.

Aquesta millora tecnològica forma part d’un projecte de renovació tecnològica més ample i en curs, iniciat fa uns mesos amb la renovació del sistema d’ecografies de Ginecologia i Radiologia i més recentment amb un ecògraf portàtil de suport a procediments vasculars quirúrgics. A més, durant els primers mesos del 2018 està prevista la implementació d’un nou mamògraf digital directe.

La nova sala ha estat reformada totalment incloent-hi la renovació del terra, el sostre i de diversos elements de radioprotecció de l’entorn.

Actualment, l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre compta amb 3 sales de radiologia simple (una de les quals des d’ara amb digitalització directa de la imatge), un equip de densitometria, un TAC, un mamògraf i 2 ecògrafs que donen serveis als ciutadans de Móra d’Ebre i les comarques de la Ribera d’Ebre, la Terra Alta i el Priorat.

La radiologia simple és el mètode més utilitzat per al diagnòstic mèdic de lesions que afecten parts del cos com l’abdomen, el tòrax o l’esquelet i pot tenir una funció complementària amb d’altres tècniques de radiodiagnòstic més sofisticades.

Compartir

Utilitzem galetes pròpies i de tercers. L’anàlisi de les dades que recopilem ens permet millorar el web, personalitzar el contingut, advertir riscos de seguretat, analitzar el tràfic de visitants i realitzar estadístiques del lloc. Si continues navegant, considerem que n’acceptes l’ús. Consulta la política de galetes per a més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies