L’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre s’afegeix al Dia Mundial de l’Aturada Cardiorespiratòria

L’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre participa, un any més, en la commemoració del Dia Mundial de l’Aturada Cardiorespiratòria (ACR), que se celebra cada 16 d’octubre.

Concretament, la programació per al proper dimecres, 16 d’octubre és la següent:

Conscienciació i demostració de les maniobres de Suport Vital Bàsic i ús del Desfibril·lador Extern Automàtic (DEA) a alumnes d’escoles de Móra d’Ebre Al Passeig del Pont de Móra d’Ebre, instructors de l’Hospital Comarcal Móra d’Ebre col·laboraran en els actes que han preparat la Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre i els Serveis Territorials d’Educació, adreçats als alumnes de les escoles Santa Teresa i Lluís Viñes de Móra d’Ebre.

M. Pilar Vallano i Raül Olivan, instructors de l’Hospital participaran en una entrevista a Radio Móra d’Ebre Instructors de l’Hospital Comarcal Móra d’Ebre, instructors del Departament d’Educació i representants de l’Ajuntament de Móra d’Ebre explicaran les activitats que es portaran a terme al municipi adreçades als alumnes de les escoles per conscienciar-los de la necessitat d’actuar davant d’una ACR.

Activitats al vestíbul de l’Hospital

Al vestíbul de l’Hospital, els instructors explicaran la necessitat d’actuar davant d’una ACR. Hi haurà plafons informatius amb imatges de les maniobres bàsiques i també es repartiran pins amb un dibuix d’un cor i unes mans realitzats pels residents de la Unitat Sociosanitaria del centre.

L’aturada cardiorespiratòria o aturada cardíaca és la interrupció sobtada, inesperada i potencialment reversible de la respiració i la circulació sanguínia espontànies com a conseqüència d’un procés patològic agut. Aquesta situació es reconeix quan hi ha una persona inconscient i que no respira amb normalitat. L’ACR és una emergència mèdica que requereix atenció urgent. L’inici immediat de la Reanimació Cardiopulmonar (RCP) pot quadruplicar les possibilitats de sobreviure i l’ús d’un Desfibril·lador Extern Automàtic (DEA) pot augmentar-la encara més.

Compartir

Utilitzem galetes pròpies i de tercers. L’anàlisi de les dades que recopilem ens permet millorar el web, personalitzar el contingut, advertir riscos de seguretat, analitzar el tràfic de visitants i realitzar estadístiques del lloc. Si continues navegant, considerem que n’acceptes l’ús. Consulta la política de galetes per a més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies