La Residència d’Avis d’Horts de Miró de Reus s’inaugura amb 26 places ja ocupades

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, i l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, acompanyats de la regidora de Benestar Social, Montserrat Vilella, i altres representants del Govern de la Generalitat i de la corporació municipal han inaugurat aquest divendres, 17 de gener la residència d’avis Horts de Miró. L’equipament, de titularitat municipal, està gestionat per l’Ajuntament de Reus, a través de la Fundació Educativa i Social.

La residència va obrir les portes el passat 9 de desembre, i actualment ja dona servei a 26 avis, i es preveu la incorporació progressiva de nous usuaris. En una primera fase, s’obriran 29 places concertades, que estaran situades en una de les plantes que disposa de 12 habitacions dobles i 5 individuals.

El centre ocupa la segona, tercera i quarta planta de l’edifici situat entre els carrers de Maria Antònia París i Aiguanova; i disposa de 34 habitacions (58 llits), 17 habitacions per planta, de les quals 12 són dobles i 5 individuals. A més acull 20 places de centre de dia. A la planta baixa de l’edifici hi ha el Centre d’Atenció Primària Horts de Miró.

Actualment, el centre disposa de 25 treballadors. L’obertura de la residència i del centre de dia ha comportat la contractació de professionals de diferents especialitats, tant d’atenció directa (Gerocultors, Treball social, Educador social Terapeuta ocupacional Psicòleg Infermeria, Fisioteràpia, Servei Mèdic) com d’atenció indirecta (Neteja, Bugaderia, Manteniment, Porteria i Direcció).

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani ha afirmat que «aquesta residència ha trigat massa per motius burocràtics però finalment és una realitat gràcies a l’esforç de l’Ajuntament i del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies. Tenim un repte clau com a país derivat de la bona notícia que suposa l’allargament de l’esperança de vida, que és l’envelliment. Hem de garantir a totes les persones un envelliment digne i de proximitat, a partir de molts tipus de resposta. Les persones han de poder decidir envellir a casa amb bons serveis d’atencio domiciliària, però també necessitem una resposta residencial com aquesta. Però també tenim un segon repte, que és cuidar de la gent que cuida la nostra gent gran. Les professionals de la dependència, que majoritàriament són dones, mereixen més reconeixement social i laboral».

Al seu torn, l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha afegit que «la residència és un espai de referència que reuneix totes les condicions i totes les garanties per desenvolupar la tasca assistencial que té encarregada. I que constitueix una nova aposta de la ciutat de Reus per reforçar un àmbit en què ha estat sempre pionera i perseverant: l’atenció a les persones des d’una visió àmplia de la salut».

Descripció de l’edifici
Al soterrani hi ha els serveis generals de l’edifici com cuina, bugaderia, magatzem general, vestidors de personal i sales d’instal·lacions. A la planta baixa s’hi troba l’accés principal de la residència. A la segona planta tenim el menjador general de la residència, la sala d’estar del centre i serveis específics com són les sales de podologia, perruqueria, sala de gimnàs/rehabilitació, sala de teràpia ocupacional i vestidors dels usuaris del centre de dia. A les plantes tercera i quarta, que són iguals, hi ha les habitacions dels residents, sala d’estar i de bany assistit.

Compartir

Utilitzem galetes pròpies i de tercers. L’anàlisi de les dades que recopilem ens permet millorar el web, personalitzar el contingut, advertir riscos de seguretat, analitzar el tràfic de visitants i realitzar estadístiques del lloc. Si continues navegant, considerem que n’acceptes l’ús. Consulta la política de galetes per a més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies