La impressió 3D, la solució òptima per protegir la pell sana en el tractament del càncer

Font: diaridigital.urv.cat

Un grup d’investigadors de la URV, de l’IISPV i de l’Hospital Sant Joan de Reus ha trobat una solució per fer més fàcil el procés que han de passar els pacients amb càncer de pell sotmesos a tractament. Han aconseguit que sigui més còmode per a ells i més econòmic per als centres hospitalaris: amb un escàner i una impressora 3D els metges disposaran d’una peça personalitzada que servirà per protegir la pell sana que envolta el tumor que ha de rebre radiació.

El càncer de pell té dos tractaments possibles: la cirurgia o la radioteràpia. Una de les tècniques del tractament radioteràpic és la braquiteràpia, que consisteix a col·locar material radioactiu en contacte directament amb el tumor. Quan es practica aquest últim mètode, els metges han de posar una mena d’escut que protegeixi de la radiació la pell sana que envolta el tumor.

En aquesta recerca, publicada al Journal of Contemporary Brachytherapy, els investigadors Andreu Sintas i Domènec Puig, del Departament d’Enginyeria Informàtica i Matemàtiques de la URV, i les investigadores Meritxell Arenas i Mònica Arguís, de l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili i de l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus, han trobat una solució més òptima per protegir la pell que envolta un càncer a la zona nasal. La recerca s’ha centrat en aquesta zona perquè és la més irregular, tot i que els resultats són aplicables a qualsevol altra part del cos.

 

El contingut complet d’aquesta informació es pot consultar a l’enllaç següent: http://diaridigital.urv.cat/impressio-3d-solucio-optima-protegir-pell-sana-tractament-cancer/?tv=sp

Compartir

Utilitzem galetes pròpies i de tercers. L’anàlisi de les dades que recopilem ens permet millorar el web, personalitzar el contingut, advertir riscos de seguretat, analitzar el tràfic de visitants i realitzar estadístiques del lloc. Si continues navegant, considerem que n’acceptes l’ús. Consulta la política de galetes per a més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies