Formació

El món sanitari s’ha d’adaptar acceleradament als canvis socials i científics. La pràctica clínica s’enfronta als canvis que presenten les noves tecnologies, el protagonisme del pacient i la tensió entre despesa i limitació de recursos. Aquests nous reptes que ha d’encarar el professional sanitari del segle XXI, han de tenir resposta en la formació continuada.

L’ampliació dels coneixements dels mecanismes d’aprenentatge de l’adult i la limitada evidència que els mètodes educatius formals siguin efectius, han induït a apostar per l’aprenentatge autodirigit segons les pròpies necessitats, sessions interactives en grups petits i l’aprenentatge dins de l’organització on es treballa.

En el nostre país, hi ha una gran dispersió de competències en docència. Els programes formatius són una suma d’activitats amb objectius, continguts i mètodes sense gaire cohesió. La formació que realitza el professional respon, en general, a les necessitats de formació que ell mateix detecta, però sovint el professional escull aquelles activitats que li són més atractives o assequibles i no les que necessita.

La Unitat de Formació Docència i Recerca pretén millorar la formació contínua en el Grup Sagessa, un grup d’Assistència Sanitària i Social que té el seu àmbit d’actuació a les comarques del sud de Catalunya.

Compartir

Utilitzem galetes pròpies i de tercers. L’anàlisi de les dades que recopilem ens permet millorar el web, personalitzar el contingut, advertir riscos de seguretat, analitzar el tràfic de visitants i realitzar estadístiques del lloc. Si continues navegant, considerem que n’acceptes l’ús. Consulta la política de galetes per a més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies