EVO, Equip de Valoració i Orientació a la discapacitat

Serveis de valoració i orientació per a persones amb discapacitat

Els serveis de valoració i orientació (CAD) duen a terme actuacions encaminades a la consecució dels beneficis assistencials i econòmics de les persones amb discapacitat, així com orientació i atenció a persones amb discapacitat, a les seves famílies i als professionals.

Els principals serveis

 • Informació i orientació de les persones amb disminució.
 • Valoració i qualificació del grau de la discapacitat, emesos pels equips multiprofessionals de valoració i orientació, (EVO), els quals estan formats per: un/a metge/essa, un/a assistent social i un/a psicòleg/òloga.
 • Elaboració dels dictàmens d’adequació d’ingrés en centres de dia, residències, tallers, etc.
 • Informació, elaboració i tramitació de les sol·licituds d’ingrés en residències i llars residències per a persones amb disminució.
 • Certificats de capacitació professional, a proposta de l’INEM o de les empreses interessades a contractar persones amb la qualificació de persona amb disminució.
 • Certificats d’aptitud física per a les convocatòries a les diferents administracions públiques.
 • Informació i elaboració dels dictàmens de les sol·licituds trameses per l’ajuntament respectiu de targetes d’aparcament a favor de les persones amb disminució, segons barem de mobilitat.
 • Informació general de les bonificacions, exempcions i beneficis a favor de les persones amb disminució.
 • Revisió del reconeixement de grau de disminució.

A qui estan adreçats

 1. Les persones que pateixen alguna malaltia permanent que pot comportar unes conseqüències que generin una discapacitat per les activitats de la vida diària. El diagnòstic de les malalties no és un criteri de valoració, sinó que es valoren les seqüeles que la malaltia dóna després d’haver rebut els tractaments oportuns.
 2. Les persones que pateixen alguna discapacitat seqüela d’una malaltia física, psíquica i/o sensorial i necessitin saber el grau de disminució.
 3. Les famílies de les persones amb discapacitat per informació i orientació.
 4. Les persones que tinguin reconeguda una pensió de la Seguretat Social per incapacitat permanent en el grau de total, absoluta o gran invalidesa o que tinguin reconeguda una pensió de Classes Passives per jubilació o retir d’incapacitat permanent per al servei o inutilitat, es consideraran afectats per una discapacitat en grau igual o superior al 33 per cent,exclusivament als efectes de la Llei 51/2003 d’igualtat d’ oportunitats, no discriminació i accessibilitat universal de les persones amb discapacitat.
 5. Si aquestes persones volen tenir reconegut un grau de disminució igual o superior al 33% a tots els efectes, cal que sol·licitin la valoració de l’ICASS que els reconeixerà el grau de disminució que els correspongui segons les taules de valoració de la discapacitat establertes per la normativa aplicable.

Centres gestionats

 • EVO, Equip Valoració i Orientació del Baix Camp, la Conca de Barbera i el Priorat
Compartir

Utilitzem galetes pròpies i de tercers. L’anàlisi de les dades que recopilem ens permet millorar el web, personalitzar el contingut, advertir riscos de seguretat, analitzar el tràfic de visitants i realitzar estadístiques del lloc. Si continues navegant, considerem que n’acceptes l’ús. Consulta la política de galetes per a més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies