Els centres del Grup SAGESSA celebren el 5 de Maig, Dia Mundial de la Higiene de Mans

El lema d’enguany és “La lluita contra la resistència als antibiòtics és a les vostres mans”

El passat divendres 5 de maig es va celebrar, un any més, el Dia Mundial de la Higiene de les Mans, impulsat per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) des del 2009 i, per commemorar-ho, els centres del Grup van organitzar taules informatives als accessos dels centres i diverses activitats adreçades als professionals sanitaris, usuaris i familiars, explicant la importància que té el rentat de mans en la prevenció de les infeccions i la transmissió de gèrmens a través de les mans.

El Dia Mundial de la Higiene de mans té la finalitat de conscienciar i implicar tant els professionals com els pacients i els seus familiars en la prevenció de les infeccions relacionades amb l’assistència sanitària (IRAS) mitjançant la mesura senzilla i eficaç de la higiene de les mans.

Aquest any, amb l’eslògan “La lluita contra la resistència als antibiòtics és a les vostres mans”, l’OMS prioritza la millora de les pràctiques d’higiene de les mans en els moments adequats per aturar la propagació de la resistència als antibiòtics i així protegir als pacients d’infeccions resistents.

Dins les activitats que han dut a terme als centres hi ha els tallers de formació en Higiene de Mans, explicant la tècnica de fricció amb preparat de base alcohòlica als professionals i a usuaris i familiars de pacients, als quals se’ls feia signar un document on constava que havien rebut la formació i se’ls obsequiava amb un sabó o una botelleta de preparat de base alcohòlica.

També es van repartir díptics i tríptics amb informació sobre la higiene de mans i es van fer fotografies amb el Hashtag de departament (#handhygiene #antibioticresistance). El recull d’imatges del Dia Mundial de la Higiene de Mans als centres del Grup SAGESSA es pot consultar al següent enllaç:
https://goo.gl/photos/ie2xjbvd5Z3oZLUu9

Aquest any, l’Hospital Comarcal d’Amposta ha gravat un vídeo Mannequin Challenge relacionat amb el tema i l’ha projectat durant el matí a la televisió del vestíbul de l’Hospital. I també, ha organitzat el I Concurs de Fotografia d’Higiene de Mans, fent l’entrega de premis la regidora de sanitat d’Amposta Susanna Sancho Maigí, el primer premi ha estat per a Enrique Soler Vilchez per a la foto titulada “Uneix-te” i el segon premi ha estat per a Manel Panisello Bertomeu per a la foto amb el títol “Ben netes”.

Per un altre lloc, a Tortosa, la companyia Hartmann, va deixar una làmpada ultraviolada per poder observar les condicions de les mans després de la fricció amb solució alcohòlica, és a dir, poder determinar si es fa correctament la tècnica. Finalment, es va repartir una enquesta als serveis per detectar els coneixements sobre la higiene de mans dels professionals, i una altra per conèixer la percepció dels professionals sanitaris envers la higiene de mans (Totes dues enquestes estan englobades dins de la campanya de l’OMS). Aquestes seran recollides el dia 30.

Compartir

Utilitzem galetes pròpies i de tercers. L’anàlisi de les dades que recopilem ens permet millorar el web, personalitzar el contingut, advertir riscos de seguretat, analitzar el tràfic de visitants i realitzar estadístiques del lloc. Si continues navegant, considerem que n’acceptes l’ús. Consulta la política de galetes per a més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies