El III Curs de Càncer de Pell No Melanoma reuneix més d’un centenar de professionals

Un total de 125 professionals participen al “III Curs de Càncer de Pell No Melanoma”, que té lloc avui divendres 23 de novembre a l’auditori de l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus. Coordinat per la Dra. Meritxell Arenas, directora del Servei d’Oncologia Radioteràpica de l’Hospital i el Dr. Antoni Azón, cap clínic del Servei de Dermatologia va adreçat a personal mèdic, d’infermeria i tècnics de radioteràpia implicats en l’abordatge del càncer de pell, així com a estudiants de medicina, infermeria i radioteràpia.

Impartit per especialistes amb una dilatada trajectòria professional té per objectiu la revisió i actualització dels diferents càncers de pell, incloent les novetats en aspectes genètics, la cirurgia microgràfica, els efectes adversos dels nous medicaments, els usos actuals de la radioteràpia en les seves variants o el diagnòstic per la imatge, entre d’altres. A més, s’hi presentaran una sèrie de casos clínics per part de professionals de diversos centres de Catalunya.

El càncer més freqüent

El càncer de pell no melanoma és el més freqüent en la població, sabem que 3 de cada 10 persones el patiran algun dia, i la seva incidència està augmentant a causa de la major exposició solar. Ara bé, és un tipus de càncer que s’acostuma a diagnosticar en una fase incipient, rarament produeix metàstasi i, per tant, la seva mortalitat és baixa. Actualment, el principal tractament és la cirurgia, però existeixen diversos tractaments com la radioteràpia, la crioteràpia, l’electrocoagulació, les cremes tòpiques, la fotodinàmica o els quimioteràpics orals. L’elecció del tractament dependrà de diferents factors en relació amb les característiques del tumor i del pacient (edat, estat general, malalties associades…) i ha de ser consensuada per un equip multidisciplinari, d’aquí la importància que tenen cursos com el que avui acull l’Hospital Sant Joan i que compta amb la presència de professionals de diverses disciplines implicats en l’abordatge d’aquest tipus de càncer.

Compartir

Utilitzem galetes pròpies i de tercers. L’anàlisi de les dades que recopilem ens permet millorar el web, personalitzar el contingut, advertir riscos de seguretat, analitzar el tràfic de visitants i realitzar estadístiques del lloc. Si continues navegant, considerem que n’acceptes l’ús. Consulta la política de galetes per a més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies