Amb motiu del Dia Internacional de la Infermeria l’Hospital Universitari Sant Joan ha disposat d’una taula informativa a la rambla d’accés al centre on es donaven consells de salut, es prenia la tensió arterial i els nivells de glicèmia a càrrec del personal DUI de l’Hospital. Els usuaris també han escrit missatges explicant què és per ells la infermeria.
D’altra banda, a partir de les 15.30 h a l’auditori de l’Hospital s’han eposat les comunicacions i pòsters presentats a jornades i congressos d’infermeria durant l’últim any i es van lliurar els premis del concurs creatiu: “Infermeria, la nostra professió” al qual hi han participat els professionals d’infermeria de l’Hospital.
Paral·lelament, a Móra d’Ebre:
A les 11 hores, els professionals es van reunir a “La placeta” de la Unitat Sociosanitària on els participants del Taller Ocupacional del Centre de Dia de la Unitat Sociosanitària ens van fer entrega d’un pin que havien confeccionat.

A les 11,30 hores, ja a la Sala d’Actes del centre, vam escoltar els resultats de la tesi doctoral del Doctor en Infermeria, Gerard Mora i el seu treball qualitatiu que recull les experiències de 14 persones (post-cuidadors familiars) que van tenir cura d’adults i de nens amb patologies, i de les seves necessitats i de com van tornar al seu dia a dia després de la pèrdua del seu familiar.
A continuació, la Sra. Marisa Hernández, pacient del nostre centre i la Sra. Rosa Barceló, familiar d’un pacient ingressat ens van explicar la seva vivència al nostre centre i la seva visió de les cures d’infermeria.
L’acte, obert a tothom, va reunir professionals del centre i externs.


La Clínica Terres de l’Ebre, per una altra banda, el passat divendres dia 12 de maig, va participar en l’acte organitzat per la Facultat d’Infermeria URV Campus Terres de l’Ebre.
Concretament en la taula debat: Com ens comuniquem amb els usuaris?
Es remarca la coincidència de la importància de la humanització i integrabilitat de les cures. Que al moment d’informar al pacient són clau: el lloc en es produeix la comunicació, com el professional que dona aquesta informació hi posa empatia i com la rep l’usuari. També s’emfatitza la importància de la formació en habilitats comunicacionals i no sols en les tècniques, la importància de la utilització d’un llenguatge intel·ligible per a l’usuari i la necessitat que té aquest d’un professional proper i humà.
Per concloure i com a propostes de millora destaquen:
Tenir clar quina informació volem comunicar. Important diferenciar entre informar i comunicar.
L’empatia enfront al nostre receptor.
Els respecte als usuaris.
La importància del reforç de la informació mitjançant: full informatius, tríptics…
La transcendència de tota la comunicació independentment de la gravetat de la patologia.
Accessibilitat dels professionals per consultar qualsevol dubte.