Descoberta d’una placa commemorativa a la casa natal del doctor Alexandre Frias i Roig

L’alcalde, Carles Pellicer, ha presidit aquest dijous al migdia l’acte de descoberta d’una placa commemorativa a la casa natal del metge pediatre Alexandre Frias i Roig (Reus 1878-1963). A l’acte també hi han participat la regidora de Salut, Noemí Llauradó i els membres de la comissió organitzadora de l’Any Frias, Eduard Prats i Marga Gonzalvo-Cirac, així com altres ciutadans i representants d’entitats. Aquest acte s’inclou a la programació de l’Any Frias, que durant tot l’any recorda la vida i la trajectòria d’Alexandre Frias i Roig.

Any Frias
L’Any Frias reivindica la figura d’Alexandre Frias i Roig, qui a principis del segle XX va convertir Reus en la ciutat de l’Estat espanyol amb menys mortalitat infantil i que va adonar-se de la importància de la prevenció i la vigilància de la salut infantil, fins al punt d’esdevenir un dels primers especialistes en pediatria de Catalunya i de la resta de l’Estat.

La seva curiositat i l’esperit avançat i atent als corrents més moderns de la medicina europea el van portar a viatjar per països com França, Alemanya, Bèlgica o Suïssa on descobreix els centres de lactància i de seguiment matern anomenats “Gota de Llet”, que traslladarà a Reus amb una de les primeres “Gota de Llet” que es creen al país i que anomena Institut de Puericultura, un centre que anys després portarà el nom del seu fundador. L’edifici històric d’aquest centre de salut, que es troba al carrer Ample, fou inaugurat l’any 1919 i és avui la seu de la Regidoria de Salut de l’Ajuntament de Reus.

Els actes de l’Any Frias també s’inclouen a la programació de Reus Capital de la Cultura Catalana 2017.

Compartir

Utilitzem galetes pròpies i de tercers. L’anàlisi de les dades que recopilem ens permet millorar el web, personalitzar el contingut, advertir riscos de seguretat, analitzar el tràfic de visitants i realitzar estadístiques del lloc. Si continues navegant, considerem que n’acceptes l’ús. Consulta la política de galetes per a més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies