CRAE, Centre Residencial d’Acció Educativa

Els centres residencials d’Acció Educativa o CRAE acullen menors de 3 fins a 18 anys que es troben en situació familiar desestructurada i/o conflictiva i es treballa amb la finalitat de crear una dinàmica relacional el més semblant possible a una família. Tenen l’encàrrec d’oferir una alternativa al medi familiar inexistent, deteriorat o en greu dificultat. És, doncs, un recurs alternatiu a la família des d’on s’ha de facilitar una resposta a les necessitats materials, físiques, afectives, psíquiques i socials, a fi de procurar un desenvolupament global i harmoniós dels menors atesos per facilitar l’autonomia personal.

És, també, un recurs temporal i, per tant, posa especial èmfasi en treballar la tornada a casa del menor (en els casos que sigui possible), l’autonomia personal, o si cal, el possible acolliment en família aliena, i sempre a proposta de l’Equip d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (EAIA) corresponent. Actualment el Grup compta amb el CRAE “La Pastoreta” i el CRAE “Codina”, de Reus
CRAE “La Pastoreta”


El Crae La Pastoreta, es troba a l’Avinguda dels Països Catalans, número 105 de Reus. L’edifici fou una cessió d’una família de la ciutat a l’Ajuntament de Reus per tal de destinar-ho a la cura i assistència dels menors de la ciutat amb problemàtiques diverses.

Des de la seva inauguració l’any 1952 fou un centre destinat bàsicament a acollir menors de la ciutat amb problemes de caire econòmic i oferia a més un servei de guarderia i educació primària. Era conegut com l’asil.

El servei estava assumit per la Congregació de Sant Vicenç de Paül, Filles de la Caritat. Era un macro centre, amb tots els serveis centralitzats: menjador comú, cuina i servei de neteja centralitzats, sales, espais d’esbarjo i d’oci compartits i dos grans dormitoris (un per a nens i un per a nenes).

L’any 1983 l’Ajuntament destina una persona aliena a la Congregació per tal de fer un seguiment dels menors internats. Cada cop s’obre més el ventall de les causes d’internament i es fa necessària una intervenció més educativa i menys assistencial.

Aquest fet, i la marxa de la congregació fan que cada cop s’hagi augmentat el nombre d’educadors que treballen al CRAE.

L’any 1990 se signa el primer conveni amb la DGAI. Es comença una reestructuració dels espais i l’any 1991 s’inauguren les quatre actuals minillars, amb una capacitat de 12 places cadascuna, amb tots els serveis propis necessaris, un equip de treball per a cadascuna i amb serveis generals comuns:

. Cuina, bugaderia, cosidor, planxador i serveis d’esbarjo (pati de jocs, sala de jocs, biblioteca).

Queda pendent una segona fase de remodelació de l’ala de serveis generals. La superfície total del centre és de 3.540 m2 i la construïda de 2.174 m2.

Al desembre de 1995 la Congregació de les Filles de la Caritat deixa el servei.

Actualment les tres llars estàn distribuïdes en una de petits de 3 a 11 anys i dues d’adolescents de 12 a 18 anys.

El centre depèn de l’Ajuntament de Reus, el qual té 36 places concertades amb la Direcció General d’Atenció a l’Infància, cosa que el defineix com a centre col·laborador. La gestió del Centre la realitza la Fundació per a l’Atenció Social del Grup SAGESSA.

 

Responsables

 

Contacteu

Avinguda dels Països Catalans, 105
43205 Reus
Tel. 977 33 18 36 Fax 977 316 432

Centre Residencial d’Acció Educativa “Codina”

És un centre col·laborador del Departament d’Acció Social i Ciutadania. Com a CRAE té l’encàrrec d’oferir una alternativa al medi familiar quan aquest és inexistent, es troba deteriorat o en greu dificultat, o quan és necessari protegir a l’infant d’alguna forma d’abandonament, maltractes o explotació. El centre ha de ser una entitat amb una funció protectora, de guarda i educació que faciliti una resposta a les necessitats materials, físiques, afectives psíquiques i socials, tot procurant un desenvolupament harmoniós dels menors atesos/es, encaminat a l’autonomia personal.

Es tracta d’un centre amb una capacitat de 20 nens que acull menors d’ambdos sexes, d’edats compreses entre els 3 i 18 anys.

La plantilla de professionals està formada per 14 educadors socials, tres persones a temps parcial de l’àrea de serveis i l’equip directiu format per un director i una coordinadora.

 

Responsables

 

Contacteu

C/ de Pere Cavallé i Llagostera, 2
43205 Reus
Tel. 977 300 760  Fax 977 771 274

Títol de l’acordió
Contingut de l’acordií

Compartir

Utilitzem galetes pròpies i de tercers. L’anàlisi de les dades que recopilem ens permet millorar el web, personalitzar el contingut, advertir riscos de seguretat, analitzar el tràfic de visitants i realitzar estadístiques del lloc. Si continues navegant, considerem que n’acceptes l’ús. Consulta la política de galetes per a més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies