Celebrem el Dia Mundial de la Higiene de Mans

Demà hi haurà taules informatives als centres d’aguts i a les Àrees Bàsiques de Salut. El lema d’enguany és “És a les vostres mans prevenir la septicèmia en l’atenció sanitària”

El 5 de maig se celebra, un any més, el Dia Mundial de la Higiene de les Mans, impulsat per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) des del 2009 i, com és habitual, els centres hospitalaris i els Centres d’Atenció Primària de Salut del Grup SAGESSA tindran taules informatives, en aquest cas demà divendres 4 on, a més d’informar també s’hi lliuraran unes xapes elaborades pel Grup d’Higiene de Mans amb el lema “Jo me les rento, i tu?”.

El Dia Mundial de la Higiene de mans té la finalitat de conscienciar i implicar tant els professionals com els pacients i els seus familiars en la prevenció de les infeccions relacionades amb l’assistència sanitària (IRAS) mitjançant la mesura senzilla i eficaç de la higiene de les mans.

Aquest any, amb l’eslògan “És a les vostres mans prevenir la septicèmia en l’atenció sanitària”, l’OMS s’adreça molt directament als professionals sanitaris perquè realitzin les pràctiques d’higiene de les mans en els moments adequats per impedir la propagació de les infeccions greus i així protegir als pacients d’infeccions i de les seves complicacions. Entre totes les mesures que s’apliquen per lluitar contra les infeccions, la primera sempre és una bona higiene de mans abans i després de la pràctica clínica.

Compartir

Utilitzem galetes pròpies i de tercers. L’anàlisi de les dades que recopilem ens permet millorar el web, personalitzar el contingut, advertir riscos de seguretat, analitzar el tràfic de visitants i realitzar estadístiques del lloc. Si continues navegant, considerem que n’acceptes l’ús. Consulta la política de galetes per a més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies