Baixar el colesterol dolent a nivells extrems no perjudica la salut

Així ho demostra un estudi de l’Hospital Sant Joan de Reus liderat per Lluís Masana

Font: diaridetarragona.com

És bo per al nostre metabolisme disminuir de forma extrema el colesterol dolent? Fins ara hi havia seriosos dubtes entre els professionals mèdics sobre si baixar els nivells de LDL-C a menys de 25 mg/dl podia arribar a produir efectes secundaris entre els pacients, com ara alteracions cognitives o un increment el desenvolupament de la diabetis.

Però investigadors de la Unitat de Medicina Vascular i Metabolisme de l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus, liderats per Lluís Masana, han demostrat que aquest colesterol dolent, encara que estigui a nivells de menys de 25 no implica alteracions metabòliques, «sempre que es faci augmentant-ne la seva eliminació», explica el mateix Masana, que recorda que «augmentant el desaigüe eliminem el colesterol quan aquest ja ha fet la seva funció».

La indústria farmacèutica va posar al mercat fa un parell d’anys un medicament per ajudar a baixar els nivells de colesterol dolent. S’aconseguia amb dues punxades subcutànies al mes, encara que els resultats demostraven que aquests pacients disminuïen de manera extrema l’LDL-C. Els nivells normals d’aquest colesterol dolent són els que no superen els 130 mg/dl i a una persona amb complicacions se li recomana estar per sota dels 70.

 

El contingut complet d’aquesta informació es pot consultar a l’enllaç següent:
https://www.diaridetarragona.com/naltros/Bajar-el-colesterol-malo-a-niveles-extremos-no-perjudica-la-salud–20180221-0045.html

 

Altres estudis: El colesterol bo no protegeix en casos que el dolent sigui molt alt

 

Compartir

Utilitzem galetes pròpies i de tercers. L’anàlisi de les dades que recopilem ens permet millorar el web, personalitzar el contingut, advertir riscos de seguretat, analitzar el tràfic de visitants i realitzar estadístiques del lloc. Si continues navegant, considerem que n’acceptes l’ús. Consulta la política de galetes per a més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies