grupsagessa

La ingesta de gluten durant els primers mesos de vida no protegeix de la malaltia celíaca


alt

Consumir gluten en petites quantitats entre els quatre i els sis mesos no ajuda a prevenir la malaltia celíaca als nens amb risc genètic de presentar-la. Aquest és el principal resultat  de l’article publicat per la revista New England Journal of Medicine i coordinat per la Dra. Gemma Castillejo, gastroenteròloga pediàtrica a l'Hospital Universitari Sant Joan de Reus i investigadora de la Universitat Rovira i Virgili (URV). L’article desmunta les hipòtesis plantejades fins ara, que apuntaven que el sistema immune podria acostumar-se al gluten si es consumia en petites dosis a edats primerenques i, per tant, es podria reduir el risc de patir la malaltia. No només això:  l’article destaca també que la lactància materna no protegeix contra el desenvolupament d’aquesta malaltia.

Llegiu-ne més...

L’Hospital Sant Joan lidera un programa innovador de detecció precoç de la hipercolesterolèmia familiar en la població infantil


alt

L’Hospital Universitari Sant Joan de Reus porta a terme, des de fa un any un programa innovador a tota la demarcació, de detecció precoç de la hipercolesterolèmia familiar (HF) en la població infantil. Aquest programa va ser presentat el passat 7 d’octubre davant els mitjans de comunicació.

Llegiu-ne més...

L’Hospital Sant Joan rep la visita d’una delegació del Ministerio de Salud d’Hondures


alt

L'Hospital ha rebut, avui dimecres 24 de setembre, una delegació del Ministerio de Salud del govern d'Hondures encapçalada per la Dra. Sandra Pinel, viceministra de Serveis de Salut. La visita s'emmarca en el projecte que el Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) realitza en aquest país: "Assistència tècnica per l'enfortiment de la gestió hospitalària en tres hospitals de la Secretaria de Salut d'Hondures”, finançat pel Banc Interamericà de Desenvolupament.

Llegiu-ne més...

Els hospitals Sant Joan de Reus, Joan XXIII de Tarragona i Verge de la Cinta de Tortosa incorporen una nova tècnica que millora el tractament del càncer de pulmó


alt

Els serveis de Pneumologia dels hospitals Sant Joan de Reus (HSJR), Joan XXIII de Tarragona (HJ23) i Verge de la Cinta de Tortosa (HTVC), en col·laboració amb els serveis d'Anestesiologia i d'Anatomia Patològica de l’HSJR, han posat en marxa la tècnica de l'ecobroncoscòpia (EBUS). Aquesta prova es realitza a Reus per a pacients derivats de qualsevol dels hospitals de la província. Ja s’han atès els primers 39 casos amb bons resultats.

Llegiu-ne més...

Pàgina 2 de 2

<< Inici < Anterior 1 2 Següent > Final >>