Inici Noticíes Notícies El Centre MQ Reus traslladarà la seva activitat a l’antic hospital

El Centre MQ Reus traslladarà la seva activitat a l’antic hospital


El consell d’administració del Centre MQ Reus SA, reunit el passat divendres 27 de gener, ha pres la decisió estratègica de traslladar l’activitat que desenvolupa a l’immoble del carrer de Gaudí a les instal·lacions de l’antic Hospital de Sant Joan, al carrer de Sant Joan.

El trasllat mantindrà la totalitat de l’activitat del Centre MQ Reus SA, així com la continuïtat del conjunt de la plantilla de treballadors.

La decisió del consell d’administració donarà peu, pròximament, a un nou acord per a l’encàrrec de la redacció dels plans funcional, arquitectònic, d’inversions i de finançament, que han de concretar el calendari i faran possible el trasllat.
 

Els motius que han motivat el consell d’administració a prendre la decisió del trasllat de l’activitat tenen un fonament estratègic, econòmic i de Ciutat:


*   La finalització del contracte de lloguer amb els propietaris de l’antiga Clínica Fàbregas.

*   Una proposta de renovació del contracte amb unes condicions econòmiques inassumibles per part de l’Ajuntament.

*   L’estat de conservació de l’antiga Clínica Fàbregas obligaria a executar-hi inversions si el Centre MQ Reus SA hi mantingués l’activitat. És preferible invertir en un edifici de propietat municipal.

*   L’opció del trasllat de l’activitat a l’antic hospital és la més econòmica de totes les que s’han tingut en compte.

*   L’antic hospital ja presta actualment serveis sanitaris, amb el servei de radioteràpia. El trasllat té sentit, i dóna coherència i continuïtat a la prestació del serveis de la Salut en aquest espai.

*   El trasllat permet dotar d’activitat les dependències de l’antic hospital, com a mesura d’impuls econòmic de l’entorn. És una reivindicació dels teixit comercial de l’entorn des que es va tancar l’antic hospital; i que compartim des del Govern de Reus.

El gruix de les activitats del Centre MQ Reus SA es desenvoluparan a l’antic Hospital de Sant Joan, a les dependències de l’entorn de la plaça del Gegant Índi. Hi ocuparan el que va ser l’edifici de consultes externes, més una part de l’edifici annex.

S’hi traslladarà l’activitat ambulatòria, que inclou cirurgia major ambulatòria, cirurgia menor ambulatòria, urgències, consulta externa i exploracions complementàries.

El consell d’administració també ha acordat mantenir a l’actual Hospital de Sant Joan, a l’avinguda del Dr. Josep Laporte, els serveis que el Centre MQ Reus SA ja hi està prestant actualment: consultes externes, la planta d’hospitalització i totes les intervencions de mútues i privats que requereixin d’ingrés.

La decisió del consell d’administració deixa oberta la possibilitat d’ampliar en un futur el projecte de trasllat a l’antic hospital, amb l’increment de quiròfans al bloc quirúrgic i la incorporació d’una planta d’hospitalització, tenint en compte l’evolució del negoci, la seva viabilitat i la situació del sector sanitari de mútues i privats. Aquesta ampliació estaria condicionada a la aprovació prèvia per part del consell d’administració.

A falta d’un pla d’inversions i de finançament definitius, el cost del trasllat que ara ha aprovat el consell d’administració es calcula en uns 3 milions d’euros. Així mateix, es preveu un període de carència en el pagament del lloguer dels espais que el Centre MQ Reus SA utilitzi de l’antic Hospital, mentre s’amortitza la inversió de l’obra.

El trasllat encara no té data prevista, però s’executarà tan aviat com sigui possible i es garanteixi la prestació dels serveis sanitaris amb les màximes garanties de qualitat. El mes de juny, el Centre MQ Reus SA mantindrà l’activitat a l’antiga Clínica Fàbregas. Actualment, els serveis jurídics del Centre MQ Reus SA negocien amb els propietaris de l’antiga Clínica Fàbregas el terminis d’ocupació de l’immoble.


Dilluns, 30/01/2017