Inici Noticíes Notícies La Clínica Terres de l'Ebre obté la millor puntuació de Catalunya en el servei de rehabilitació ambulatòria

La Clínica Terres de l'Ebre obté la millor puntuació de Catalunya en el servei de rehabilitació ambulatòria


L'enquesta de satisfacció del CatSalut situa el centre sanitari tortosí al capdavant dels 29 centres consultats del país.

El servei de rehabilitació ambulatòria de la Clínica Terres de l'Ebre (CTE) ha estat puntuat pels seus usuaris amb la millor nota de la trentena de centres sanitaris de Catalunya inclosos en l'enquesta de satisfacció realitzada pel Servei Català de la Salut (CatSalut). La CTE ha obtingut una puntuació de 8,98 sobre 10, per damunt de la mitjana catalana, que és del 7,77.

Aquests bons resultats de la Clínica Terres de l'Ebre arriben poc després de l'enquesta sobre el servei d'urgències dels hospitals catalans, en què el centre de salut de Tortosa és el més ben valorat del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre i el cinquè de Catalunya. L’Ajuntament de Tortosa és el titular del centre des de 2013, a través de la societat mercantil Tortosa Salut SL. Aquest matí han presentat els detalls de l'enquesta, a la mateixa Clínica, l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, la presidenta de Tortosa Salut (TS), Meritxell Roigé, el conseller delegat de TS, Pere Panisello, i el director del centre, Enric Nin. En el marc de la presentació s'ha informat de les obres d'ampliació i millora del servei d'urgències, així com del resultat dels treballs d'ampliació i renovació del servei de rehabilitació i del laboratori d'anàlisis clíniques.

L'enquesta del CatSalut resol que el grau de satisfacció global dels usuaris del servei de rehabilitació ambulatòria de la CTE assoleix una nota de 8,98 sobre 10, amb valoracions molt positives en aspectes com el temps d'espera per començar les sessions, la dedicació dels professionals, les condicions dels aparells i del material, la coordinació entre els diferents professionals i l'adaptació a canvis horaris, entre d'altres. La Clínica Terres de l'Ebre obté millor valoració que la mitjana en totes les preguntes de l'enquesta. El 93,7 per cent dels consultats assegura que tornaria a venir a la CTE per aquest servei, un percentatge que també supera la mitjana de la resta de centres catalans (78,7%). La bona qualificació obtinguda pel servei de rehabilitació de la CTE, junt als bons resultats també dels hospitals comarcals d'Amposta i Móra d'Ebre, han permès situar la Regió Sanitària de les Terres de l'Ebre al capdavant de les 9 regions sanitàries catalanes, amb una nota del 8,42, que només iguala la regió sanitària de Lleida.

En el marc de la presentació d'aquesta enquesta, i durant la visita que s'ha fet aquest matí a la Clínica Terres de l'Ebre, les autoritats han visitat el servei d'urgències, on s'estan executant les obres d'un projecte d'ampliació, que té un cost aproximat de 40.000 euros, i que permetrà passar de 7 a 11 boxs. Així mateix, també s'ha visitat els serveis de rehabilitació i laboratori d'anàlisis clíniques renovats durant l'any 2016.La Clínica Terres de l’Ebre (CTE) és un centre d’hospitalització d’aguts, acreditat pel Departament de Salut i ubicat al barri de Ferreries de Tortosa. En l'actualitat disposa de 38 llits i 2 incubadores; 3 quiròfans; 2 sales de parts; 7 boxs d’urgències i una sala de triatge; serveis de diagnòstic per la imatge, laboratori d’anàlisis clíniques i rehabilitació; i 25 espais per al conjunt de consultes externes i de proves de gabinets de la majoria de serveis i d’especialitats propis d’un hospital de referència bàsic. Durant  2016, la CTE ha realitzat 2.550 altes d'hospitalització i cirurgia major ambulatòria, 103 parts, 65.000 consultes externes,  22.700 urgències i 3.300 intervencions a quiròfans. Més de 210 professionals treballen a la CTE, un centre de referència en la prestació de serveis a totes les mútues d’assegurança lliure, de treball i esportives; a assegurances de trànsit i a particulars de les Terres de l’Ebre, Baix Maestrat i Baix Aragó, amb un quadre de professionals ampli i qualificat. La CTE forma part de la xarxa hospitalària pública de Catalunya a través del concert amb el CatSalut. Tortosa, Terres de l'Ebre, 23 de gener de 2017