Inici Noticíes Notícies 85 professionals de la Fundació per a l'Acció Educativa van participar en una jornada sobre la prevenció dels trastorns de la veu

85 professionals de la Fundació per a l'Acció Educativa van participar en una jornada sobre la prevenció dels trastorns de la veu


El médico Guillermo Cañardo ha realizado rescates en Lesbos y a bordo del velero Astral. FOTO: ARIS MESSINIS/ PROACTIVA OPEN ARMS

Activa Mútua, mútua col·laboradora amb la Seguretat Social número 3, va acollir aquest dilluns 28 de novembre, a la seva seu central de Reus-Tecnoparc, una jornada que va versar sobre la prevenció dels trastorns de la veu en el col·lectiu de docents.

Organitzada conjuntament amb Fundació per a l'Acció Educativa, adscrita aL Grup SAGESSA, l'acte va ser promogut per l'oficina sectorial d'educació d'Activa Mútua.

FOTO: ARIS MESSINIS/ PROACTIVA OPEN ARMSL'esdeveniment va congregar a més d'un centenar d'educadors, la majoria professionals adscrits de les escoles bressol municipals que gestiona actualment de Fundació per a l'Acció Educativa.

La veu és un instrument fonamental per comunicar-se i per al cas del personal docent és també una eina de treball. Entre la població docent hi ha un alt percentatge de professorat que utilitza malament la veu i realitza esforços indeguts per haver de ser escoltats. Dins del Pla General d'Accions de Prevenció (PGAP) del Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social existeixen diferents accions preventives per evitar els trastorns de la veu en el professorat, va destacar Xavier Llucià, director de la delegació d'Activa Mútua a Reus.

En la inauguració de la jornada, el director de l'Hospital de Sant Joan i director general de GINSA, Òscar Ros, va agrair a Activa Mútua l'organització d'aquest taller tan important per als professionals de l’àmbit educatiu, dels diferents entres de primer cicle d’educació infantil i va destacar la importància de la formació continuada com un element indispensable per millorar les competències professionals. Per la seva banda, Miquel Àngel Puig, director gerent d'Activa Mútua, va fer esment de les oficines sectorials d'Activa Mútua amb les quals l'entitat atén les necessitats en prestacions de la Seguretat Social i assistència en salut laboral de sectors econòmics específics com a educació; discapacitat i dependència; turisme, hostaleria i esports; informàtica i comunicació; administracions públiques; i transport i logística. També va ressaltar la dinàmica de la mútua de promoure i implantar el concepte d'empreses saludables entre el seu col·lectiu de mutualistes.

En la seva dissertació, el Dr. Alfred Barredo, director mèdic de les oficines sectorials d'Activa Mútua, va ressaltar la prevenció com una eina fonamental per solucionar la problemàtica de les disfonies. Per a això, va descriure les avaluacions de risc que tinguin en compte els riscos per a la veu, l'aplicació de mesures correctores i la detecció precoç. “Un problema de salut real de la magnitud de la qual no es té consciència” i que si persisteix en el temps pot patir-se d'una disfonia orgànica resultat, per exemple, de nòduls en les cordes vocals.

 

Reus, 29 de novembre de 2016