Es destapa una placa en homenatge al Dr. J. A. Fàbregas Montpeó davant del Centre MQ


Aquest dilluns, 28 de maig, a les 19:00 hores, s'ha destapat una placa en homenatge al Doctor Josep A. Fàbregas Montpeó, al carrer Gaudí, davant del Centre Mèdic Quirúrgic, l’antiga Clínica Fàbregas, amb la qual, el govern de la ciutat vol reconèixer la tasca d’atenció duta a terme pel cirurgià i traumatòleg reusenc.

A l’acte hi han intervingut la presidenta del Grup Salut de l’Ajuntament de Reus, Teresa Gomis; Dolors Fàbregas, en nom de la família i l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, que ha clos l’acte. També hi han assistit José Augusto Navarro, director General del Grup Sagessa i Xepi Fort, director assistencial del CMQ Reus.

El Doctor Fàbregas va néixer a Reus el 1918. L’any 1948 va fundar la Clínica Medicoquirúrgica al servei de la gent de Reus i dels voltants. Després de 50 anys de funcionament, l’any 1998 el Grup SAGESSA es va fer càrrec de la gestió i hi manté l’esperit fundacional de proximitat i servei.

En el moment de la seva obertura, la Clínica comptava amb un baixos per a consultoris mèdics, un pis per a quiròfan i vuit habitacions. A la Clínica s’hi oferia atenció a pacients de la seguretat social i també a usuaris de mútues i privats, fet que segons paraules del Dr. Fàbregas: “emmarca la clínica de forma singular en el model típic de la societat civil catalana”.

Avui, el Centre MQ Reus conserva el caire familiar i professional, que sempre li va donar el Dr. Fàbregas. Amb els anys s’ha convertit en centre de referència de la comarca en l’atenció de pacients de mútues i particulars dins les patologies de mitjana i baixa complexitat. Actualment, disposa de 47 llits, una àrea quirúrgica amb 3 quiròfans, una àrea de consultes externes i proves especials, una àrea d’urgències, una àrea de diagnòstic per la imatge i una sala per a parts naturals. Hi treballen un centenar de professionals en plantilla i més de 200 externs, que utilitzen els serveis de la Clínica per realitzar la seva activitat professional.

Reus, 28 de maig de 2012