provigil online pharmacybuy no prescriptionbuy xanax online without prescriptionvalium online no prescriptionvalium for saletramadol online without prescriptionambien online no prescriptionbuy xanax online no prescriptionbuy valium without prescriptionvalium for salebuy online without prescriptionvalium online without prescriptionbuy tramadol online no prescriptionbuy ambien online without prescriptiontramadol for sale

Plantada, apadrinament d’arbres i presentació del projecte educatiu Pi, Pinya, Pinyó


Els infants i les seves famílies realitzen la plantada amb motiu de la celebració del desè aniversari de la creació de la Fundació per a l'Acció Educativa del Grup SAGESSA i els 10 anys de l'Escola Bressol la Ginesta de Reus, la primera de titularitat municipal de la capital del Baix Camp. L’acte consisteix en la plantada i apadrinament de més de quaranta arbres entre ells pins, alzines, llaurers i mirtus.Aquesta activitat forma part del projecte educatiu “Pi, Pinya, Pinyó”, que és una proposta didàctica adreçada a les escoles bressol i als serveis a la infància i les famílies per conèixer i tenir cura del bosc. El projecte s’ha dut a terme amb la participació de nois i noies, i equips educatius dels CRAE i del Cos d’Agents Rurals.

Els nois i noies dels CRAE ajuden els agents rurals en la preparació i realització d’excursions pel bosc per als nens i nenes de les escoles bressol i les seves famílies. Aquest equip d’ajudants dels agents rurals també fan de guia en les diferents excursions.

L’equip de nois i noies s’encarrega de realitzar les activitats següents:

En col·laboració amb les escoles bressol:

  • Recollida de materials per treballar en els centres educatius.
  • Suport a les activitats que tenen lloc a cada escola bressol.
  • Organització de dies de plantada d’arbres, de recollida de deixalles a espais naturals, etc.
  • Disseny d’una guia d’excursions.
  • Creació d’una motxilla, amb el material necessari per a la realització de sortides en família.

En col·laboració amb els agents rurals:

  • Recuperació i anellament d’animals.
  • Detecció de zones problemàtiques ambientalment.

En col·laboració de l’aula d’acollida de l’Institut Ernest Lluch i Martín de Cunit:

  • Creació d’un bloc.
  • Recreació de les excursions a través itineraris virtuals.

El programa, permet dur a terme, a les escoles bressol i serveis educatius, una intervenció educativa basada en el desenvolupament sensorial. Així per exemple, a partir dels materials recollits al bosc es dissenyen i es programen activitats didàctiques, per tal que els nens i les nenes coneguin l’entorn del bosc. Paral·lelament s’actua amb les seves famílies, donant continuïtat al treball que es realitza al centre, a partir d’elements com la motxilla de cap de setmana o la guia d’excursions. També es busca la seva implicació en activitats com la plantades d’arbres o la recollida d’escombraries.

Aquest programa també inclou la utilització de les TIC a partir de la creació de rutes virtuals pel bosc, la creació d’avatars i el disseny i manteniment d’un bloc de les diferents activitats.

Per a aquesta celebració es compta amb del suport tècnic de l’Institut d’Agricultura i Jardineria de Reus i de l’Equip de l’Àrea Bàsica del Cos d’Agents Rurals del Baix Camp.

El projecte Pi, Pinya, Pinyó va rebre el reconeixement del Premi Nafent 2010 convocat per GREC-Grup de Recerca i Estudi dels Conflictes i la Secretaria de Joventut. Paral·lelament, també va rebre un dels ajuts que concedeix el Centre Promotor d’Aprenentatge Servei.

Reus, 14 d'abril de 2012