Diego Campos i Joan Bosch oferiran un tast dels seus millors plats als donants de l’Hospital Sant Joan de Reus


Els pròxims 29 i 30 de setembre amb horari de 9 a 15 i de 16 a 20 hores, els prestigiosos cuiners Joan Bosch i Diego Campos participaran en la campanya “Tinc sang de Sibarita”, oferint una degustació dels seus millors plats a les persones que facin la seva donació de sang a l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus. És la primera vegada que aquest centre participa en la campanya organitzada pel Banc de Sang i Teixits, que va tenir molt èxit l’any passat.

alt


Joan Bosch serà l’encarregat de preparar els tastos pels donants el 29 de setembre. El cuiner de Can Bosch, restaurant de Cambrils amb una estrella Michelin, farà així un agraïment a tots els qui donin sang a l’Hospital Sant Joan. L’endemà, 30 de setembre, Diego Campos, del Rincón de Diego, també de Cambrils, oferirà als donants un tast de la seva millor cuina. D’aquesta manera, els dos cuiners volen agrair un acte tan necessari com és la donació, especialment al setembre, quan s’intenten recuperar bona part de les reserves de sang que s’han anat reduint al llarg de l’estiu.

La campanya de donació “Tinc sang de Sibarita” la clourà el pròxim 5 d’octubre el cuiner Ferran Adrià juntament amb la Fundació Alicia a l’Hospital Clínic de Barcelona. Des del 7 de setembre, cuiners de prestigi com Ada Parellada, Carles Gaig, Fermí Puig o els germans Roca, han elaborat tastos dels seus plats com a reconeixement als donants. “Tinc sang de Sibarita” s’ha celebrat a molts dels hospitals de Catalunya que disposen d’unitat fixa de donació de sang: l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol de Badalona, l’Hospital Universitari de Sant Pau, la Mútua de Terrassa, l’Hospital Universitari de la Vall d’Hebron, l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus i l’Hospital Clínic. També se n’han fet jornades a la Biblioteca Pública del 22@ del Poblenou i a l’espai de Catalunya Caixa de Girona.

Aquesta iniciativa destaca el valor de l’altruisme de la donació de sang a Catalunya, així com la col·laboració desinteressada de molts col·lectius implicats. Tots els xefs s’han sumat novament a aquesta campanya aportant el seu art com a reconeixement de la importància i aportació social que significa ser donant de sang.

Donat l’èxit de la campanya de l’any passat, es recomana als donants que reservin lloc, dia i hora de la donació a través de la web www.donarsang.gencat.cat.


Calendari i punts fixos de la campanya “Tinc sang de Sibarita”

Dia 7 de setembre, dimecres, Ada Parellada a l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol de Badalona. De les 9:00 a les 20:00 hores, a la planta baixa.

Dia 8 de setembre, dijous, Carles Gaig, a la Biblioteca Manuel Arranz del 22@, carrer Joncar 35. De les 10:00 a les 21:00 hores.

Dies 13 i 14 de setembre,dimarts i dimecres, Fermí Puig a l’Hospital de Sant Pau, al Vestíbul de l’Hospital (Entrada carrer Sant Quintí) de les 9:00 a les 20:00 hores

Dia 15 de setembre, dijous, Artur Martínez, a La Mútua de Terrassa, de les 8:00 a les 20:00 hores, al Banc de Sang i Teixits.

Dies 20 i 21 de setembre, dimarts i dimecres, Germans Roca, a CX Espai de l’Obra Social de Catalunya Caixa. Carrer Santa Eugènia, 189 de Girona. De les 9:00 a les 14:00 i de les 16:00 a les 20:00 hores.

Dies 27 i 28 de setembre, dimarts i dimecres, Carles Abellan al Banc de Sang i Teixits de l’Hospital Universitari de la Vall d’Hebron. De les 8:30 a les 21:00 hores.

Dies 29 i 30 de setembre, dijous i divendres, Diego Campos i Joan Bosch, al Banc de Sang i Teixits de l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus de 9 a 15 i de 16 a 20 hores.

Dia 5 d’octubre, dimecres, Ferran Adrià amb la Fundació Alícia a la Facultat de Medicina de l’Hospital Clínic. De les 8:30 a les 21:00 hores


Més informació a:
www.donarsang.gencat.cat
www.bancsang.net