Mas Pintat inicia un programa d’activitats per als nens ingressats a l’Hospital Sant Joan de Reus


L’espai de suport municipal a les famílies Mas Pintat de Reus va iniciar aquest dimecres, 22 de juny Somriures pintats, un programa d’intervenció als nens hospitalitzats a l’àrea de Pediatria de l’Hospital Sant Joan. Mas Pintat apropa d’aquesta manera les seves activitats als nens i nenes malats, així com també a les seves famílies.

L’objectiu de realitzar activitats lúdiques en el context hospitalari és promoure una millor adaptació del pacient pediàtric al seu nou entorn i afavorir la seva estada a l’hospital que a vegades es prolonga durant força temps. A la vegada, el programa permetrà als infants trencar amb la rutina de l’hospital i compartir moments d’oci i diversió amb la seva família.

alt

La primera de les activitats incloses al programa Somriures pintats es va fer a la planta de pediatria, on s’hi va narrar el conte El Xiquet i la Xiqueta viuen la festa, escrit per les educadores de Mas Pintat. El conte narra les aventures de dos germans amb el Seguici festiu per fer perdre la por als petards.

A partir del mes de setembre, les activitats es faran a la ciberaula de l’hospital en divendres alterns. Més concretament es realitzaran els següents tallers:

Taller d’Arteràpia. L’Arteteràpia és un sistema de treball personal que utilitza diferents llenguatges artístics com ara la pintura, l’escriptura, el moviment o la música. Té per objectiu millorar la qualitat de vida de l’individu, facilitant-li l’expressió mitjançant el treball artístic de manera lúdica i creativa.

Taller de manualitats. Té per objectiu promoure la creativitat a través de l’ús i el treball de diferents materials, que poden aconseguir un ambient més agradable a la zona de Pediatria.

Taller de musicoteràpia. La música té la capacitat de moure l’ésser humà, tant en l’àmbit físic com psíquic. Per això, la musicoteràpia és una eina molt efectiva en malalts amb trastorns neurològics, sensorials, físics i/o psíquics de caràcter permanent, ja que és capaç de reconduir sentiments i emocions profundes amb independència del seu estat mental o orgànic.

Narració de contes. Contacontes amb representació de titelles.


Reus, 22 de juny de 2011