La residència d’avis del Perelló inicia l’activitat


alt

La residència d’avis del Perelló ha obert les seves portes el dimarts, 11 de gener. El nou equipament, de titularitat municipal, ha suposat una inversió de 2.815.000 euros finançats pel Departament d’Acció Social i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya i el Grup SAGESSA, adjudicatari en el procés de licitació endegat per l’Ajuntament del Perelló.

El centre ofereix 76 places de residència assistida per a persones grans amb dependència que per determinades circumstàncies no poden romandre al seu domicili. L’objectiu és respondre a les necessitats de la gent gran del Perelló i rodalies, oferint un entorn substitutiu de la llar i una atenció de qualitat, adaptada a les necessitats d’assistència, afavorint el manteniment i la recuperació del màxim grau d’autonomia, tant en l’àmbit cognitiu com funcional i social per tal d’augmentar la qualitat de vida i benestar dels residents.

Els usuaris disposen d’atenció a les activitats de la vida diària, atenció a la salut, atenció psicològica, disposició de la xarxa de serveis i recursos socials, teràpia ocupacional, activitats socioculturals i de lleure, servei de rehabilitació i fisioteràpia, bugaderia i menjador. A més, s’ofereixen serveis opcionals per a l’usuari: reflexologia, logopèdia, hemeroteca i biblioteca, perruqueria i manicura, podologia, acompanyaments externs, transport adaptat i teleassistència privada.

L’edifici té 3 plantes i un total de 2.510 m2 de superfície. A la primera i segona planta hi ha les 45 habitacions de residència assistida, 14 individuals i 31 dobles, totes equipades amb bany adaptat, dutxa geriàtrica, pilots nocturns i televisió. A les dues plantes hi ha un control d’infermeria totalment equipat i una sala d’estar.

A la planta baixa hi ha el despatx d’atenció a les famílies, el despatx mèdic, la sala de cures i farmaciola, els vestidors, la sala de rehabilitació, el menjador i sala d’estar, la sala de reunions familiars i la sala polivalent amb equip de so, televisor i DVD. També es troben a la planta baixa les dependències generals de cuina, bugaderia i administració.


Centre de dia

L’edifici inclou un centre de dia de 25 places, situat a la planta baixa, que dóna servei diürn d’assistència a les activitats de la vida diària de persones grans amb dependència. Obre de dilluns a divendres 8 a 20 h, tot i que ofereix la possibilitat de flexibilització i personalització horària.

Els usuaris del centre de dia disposen d’armariets individualitzats i comparteixen els espais i serveis de la planta baixa amb els usuaris de la residència. També s’ofereixen serveis complementaris privats a domicili de neteja, manteniment o acompanyament.

L’equip professional, d’un total de 59 persones, està format per auxiliars en geriatria, diplomats d’infermeria, responsable higienicosanitari, terapeuta ocupacional, animador sociocultural, fisioterapeutes, treballador social, psicòleg i metge, a més dels professionals d’atenció indirecta: personal administratiu, de neteja, bugaderia i cuina, entre d’altres.

El Perelló, gener de 2011