L’Hospital Universitari Sant Joan de Reus efectua el trasllat de pacients sense cap incidència


El trasllat de pacients hospitalitzats del vell al nou Hospital Universitari Sant Joan de Reus s’ha completat amb total normalitat. L’operatiu, que havia de traslladar 167 pacients, s’ha iniciat a les 8.08 h, amb la sortida de la primera ambulància des del vell Hospital, i ha finalitzat a les 15.49 h, sense registrar cap incidència. Els procés s’ha dut a terme tal i com s’havia previst i el centre funciona ara a ple rendiment.


altConcretament, s’han traslladat 6 pacients del Servei de Pediatria, 9 de Ginecologia i Obstetrícia, 14 de Traumatologia, 26 de Cirurgia, 68 de Medicina Interna, 26 d’Oncologia, 5 de Neonatologia, 7 d’Urgències i 6 de la Unitat de Cures Intensives.


Per al dispositiu s’ha comptat amb 10 ambulàncies convencionals i 2 ambulàncies medicalitzades, de l’STS Grup i el SEM respectivament. La Guàrdia Urbana i Protecció Civil han regulat el trànsit perquè el transport sanitari fes el recorregut el més ràpidament possible.


D’altra banda, el Servei d’Urgències del nou Hospital ja funciona amb total normalitat. El primer pacient ha arribat a les 8.50 h, el Servei ha iniciat l’activitat a les 9 h. El servei ja actua com a referència, ja que ha rebut les dues primeres derivacions, procedents del CAP Sant Pere i de l’ABS de la Selva del Camp.

A les 17 h, s’havien atès un total de 86 urgències: 44 han estat donats d’alta, 35 s’han distribuït als boxs i 7 eren a la sala d’espera.

Les Urgències del vell Hospital s’han tancat a les 9 h, tot i això s’han registrat 3 casos d’usuaris que s’havien dirigit a les Urgències del vell Hospital però s’han derivat al nou sense incidències.


alt


La primera intervenció quirúrgica al nou Hospital ha finalitzat a les 14 h, el pacient es troba controlat i en perfecte estat.

A les 13.30 h s’ha fet la primera transfusió de sang, el Banc de Sang i Teixits també funciona amb normalitat al nou Hospital.

Demà dilluns, 20, es traslladaran al nou Hospital els 27 pacients de la Unitat de Cures Pal·liatives i Convalescència. L’operatiu s’iniciarà novament a les 8 h i està previst que finalitzi abans de les 14 h. Els pacients es traslladaran des de la porta de les antigues Urgències en transport sanitari. No està previst que la Guàrdia Urbana faci talls intermitents de trànsit ni de carrers.

A les antigues instal·lacions continuarà funcionant Radioteràpia i el Servei de Drogodependències.


Aquest trasllat ha estat possible gràcies a la gran implicació i col·laboració de tots els professionals de l’Hospital, l’STS Grup, el SEM, la Guàrdia Urbana, Protecció Civil, els proveïdors sanitaris de la demarcació, els pacients i els seus familiars; als quals els agraïm molt sincerament el seu compromís i professionalitat.