Diario Médico reconeix el model innovador de l'Hospital Lleuger de Cambrils


L’Hospital Lleuger de Cambrils ha rebut un dels premis a “Las mejores ideas de la sanidad 2010”, que anualment concedeix Diario Médico per reconèixer les propostes més destacades de l’any en el context científic i sanitari d’àmbit estatal. El premi es va entregar ahir dimarts, 30 de novembre, en un acte celebrat al Teatre Nacional de Catalunya i presidit per la consellera de Salut en funcions, Marina Geli.L’Hospital Lleuger de Cambrils és un centre de salut que ofereix serveis sanitaris d’alta resolució i que integra l’atenció primària de salut, l’atenció especialitzada i l’atenció urgent en un projecte basat en l’accessibilitat i la proximitat al ciutadà. Entre els equipaments de què disposa el centre destaca el servei de diagnòstic per la imatge i, sobretot, la presència d’una àrea quirúrgica totalment equipada, que permetrà, a partir del primer trimestre de l’any vinent, fer front a una àmplia gamma d’intervencions que no requereixin ingrés hospitalari.

Es tracta d’un nou model organitzatiu, en línia amb el Pla d’Innovació d’Atenció Primària i Salut Comunitària, que apropa la tecnologia i equipaments propis dels centres hospitalaris a la tasca diària del professional d’atenció primària, tot cercant l’agilitat dels processos i la flexibilitat per adaptar-se a les necessitats de cada moment, amb l’objectiu d’incrementar el nivell de resolució de l’atenció primària, potenciant les habilitats i competències dels professionals.

El centre va iniciar l’activitat l’any 2009 amb l’obertura d’urgències, i progressivament s’han anat incorporant nous serveis.


Cambrils, 1 de desembre de 2010