El servei de Radiologia de l'Hospital Comarcal d'Amposta s'amplia amb una TC


El servei de Radiologia de l’Hospital Comarcal d’Amposta ha ampliat la seva cartera de serveis amb la instal·lació d’un equip de tomografia computada de 16 corones (TC) que ja es troba en funcionament. La consellera de Salut, Marina Geli, va visitar l’Hospital el passat 23 de setembre per inaugurar la TC.
El nou equip oferirà la cobertura necessària a la població del Montsià per evitar desplaçaments a altres centres sanitaris de les Terres de l’Ebre i el Camp de Tarragona, així com també contribuirà a la disminució de les llistes d’espera per fer-se aquesta prova diagnòstica.

L’equipament i les obres de reforma per a la instal·lació de la TC han suposat una inversió de 478.000 euros, i la licitació del subministrament, instal·lació i manteniment s’ha adjudicat a l’empresa General Electric. Es preveu que durant el primer any realitzin de 2.000 a 2.300 exploracions.

L’adquisició de la TC al servei de Radiologia arriba després de la inversió realitzada en els darrers anys per a la digitalització de la imatge radiològica amb la instal·lació d’un PACS (sistema d’emmagatzematge i transmissió d’imatges) i la instal·lació per part de l’empresa DIMATGE d’una ressonància magnètica nuclear.


alt


La TC és una prova de diagnòstic d’exploració radiològica utilitzada sobretot per a la detecció i estadiatge del càncer, però també per diagnosticar nombroses patologies de forma ràpida i no invasiva. Permet detectar tumors no visibles amb tècniques convencionals com els raigs X. D’altra banda, un dels seus principals avantatges és la capacitat d’obtenir imatges d’ossos, òrgans, teixits i vasos sanguinis al mateix temps. També és una bona eina per guiar procediments mínimament invasius, com les biòpsies, ja que proporciona imatges en temps real.

A més, ofereix una nitidesa d’imatge que encara no s’ha superat amb la ressonància magnètica nuclear convencional.


Amposta, 24 de setembre de 2010