La consellera Carme Capdevila i l'alcalde Lluís Miquel Pérez inauguren la residència d'avis del CAPI Marià Fortuny


La consellera d’Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, i l’alcalde de Reus, Lluís Miquel Pérez, van inaugurar el divendres, 23 de juliol, la residència d’avis del CAPI Marià Fortuny.

El nou equipament, construït a partir de l’ampliació del CAP Marià Fortuny, situat al carrer Astorga, ofereix a partir d’ara 64 places residencials i 25 de centre de dia per a persones grans dependents. A més, també disposa de servei de rehabilitació per a malalts i integra serveis de Treball Social de l’Àrea Bàsica de Salut amb els de l’Ajuntament de Reus.


alt


L’edifici té una superfície construïda de 3.267m2, repartits en una planta subterrània, planta baixa i dos d’alçada. La residència per a gent gran se situa a les plantes altes mentre que la planta baixa es destina a ús del centre de dia i a l’ampliació del CAP. La planta subterrània es destina als espais comuns dels diferents serveis.

El CAPI representa una novedosa evolució del servei assistencial amb un model d’atenció integral a les persones en un únic centre assistencial, amb la integració dels serveis municipals de l’oficina de Serveis Socials d’atenció primària i protecció de la salut; dels serveis d’atenció primària del Departament de Salut de la Generalitat; i dels serveis de residència i centre de dia del Departament d’Acció Social i Ciutadania.

La construcció del primer CAPI de la ciutat ha estat possible gràcies als Fons Estatal d’Inversió Local. L’empresa adjudicatària de l’obra és Construcciones San José, el pressupost d’adjudicació de 4,7 milions d’euros euros. Un total de 190 personeshan treballat en l’execució de l’obra.Durant l’acte d’inauguració, la consellera Carme Capdevila i l’alcalde Lluís Miquel Pérez van signar un conveni de col·laboració que permetrà el concert d’un total de 377 places residencials i d’atenció diürna per a persones grans dependents.


alt


L’acord de concertació de places inclou, a banda de la residència Marià Fortuny, dos futurs centres de residència: el primer s’obrirà a les instal·lacions actuals de l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus, de 180 places residencials i 30 de centre de dia, i el segon correspon a la residència del futur CAPI Reus VI, de la qual se’n va col·locar la primera pedra el passat dimecres 21 de juliol, de 58 places de residència i 20 de centre diürn.